Stellar Data Recovery Blog

De anatomie van RAID-defecten en het herstel ervan

RAID (Redundant Array of Independent Disks) werd ontwikkeld om drie cruciale uitdagingen van de moderne gegevensopslag aan te gaan:

De technologie werd vanaf het begin populair, maar meer organisaties en particulieren begonnen ze te gebruiken met de introductie van RAID 5, een niveau van RAID, zo genoemd en dat perfect voldeed aan de drie behoeften van moderne gegevensopslag. In het kort kunnen we zeggen dat het bij RAID 5 mogelijk is een onbeperkt aantal schijven te gebruiken om de gegevensopslagcapaciteit te vergroten (aan de eerste behoefte moet worden voldaan).

Dan komen de prestaties, RAID 5 is de beste kosten/prestaties RAID-configuratie voor transactie-georiënteerde netwerken met ondersteuning van meerdere gelijktijdige lees/schrijfverzoeken & optimalisatiemogelijkheid voor grote en sequentiële verzoeken (er moet worden voldaan aan een tweede behoefte).

Bij fouttolerantie wordt het concept van gedistribueerde pariteitsbits over de gegevensstations gebruikt en kan de fout worden getolereerd wanneer een enkel station in de array uitvalt (er moet aan derden worden voldaan).

Waarom RAID 5?

Na RAID 5 werden ook enkele andere niveaus geïntroduceerd met hogere prestaties en fouttolerantie, maar de kosten/prestatie-factor maakt dat de RAID 5-configuratie het meest wordt gebruikt voor gegevensopslag, gegevensback-ups, webarchivering en basisbestandsservers. Het is verreweg het meest gebruikte RAID- configuratieniveau in NAS-apparaten voor bedrijven en bedrijfsservers.

Maar nu rijst de vraag waarom er meer RAID- niveaus zijn ontwikkeld.

Er blijft altijd ruimte voor verbetering en dat was ook het geval met RAID 5. Dit RAID- niveau kon slechts één schijfstoring verdragen en was kwetsbaarder voor gegevensverlies.

De latere RAID-configuratieniveaus waren sneller en redundanter, maar te duur voor particulieren en kleine bedrijven. Dus bleef de RAID 5 nog steeds de meest gebruikte configuratie, hoewel deze, omdat hij uit verschillende elektronische componenten bestaat, ook faalt.

 Hieronder staan de meest voorkomende redenen van RAID-falen:                                 

En, alle bovenstaande redenen van RAID storingen leiden tot het verlies van uw belangrijke gegevens / bestanden die zijn opgeslagen in de harde schijven aangesloten in de array.

In deze situatie wordt het van cruciaal belang voor u om die kostbare bestanden en gegevens te herstellen van de RAID-array en kan alleen mogelijk worden gemaakt door een RAID recovery software programma. Om het probleem van gegevensherstel van RAID aan te pakken, komt Stellar met een geavanceerde en functierijke software, Stellar Data Recovery Technician.

Hieronder staan de unieke kenmerken van de software:

Twee geweldige functies van RAID Recovery Software van Stellar, die ook voor een RAID-gebruiker het belangrijkst zijn, zijn:

  1. U kunt herstellen van de RAID-gegevens, zelfs als u vergeten / verloren alle RAID- parameters, zoals strip grootte, pariteit volgorde, pariteit vertraging, enz. Het kan automatisch detecteren alle parameters op het selecteren van “Weet niet” optie in de software.
  2. Virtuele RAID-constructie is een van de meest innovatieve en unieke functies van de software waarmee de gebruikers een virtuele RAID kunnen maken met behulp van de software en onbewerkt herstel kunnen uitvoeren van verloren volumes.

Andere opties in de software zoals controle van de schijfstatus, herstel van optische media, schijfherstel van windows systeem; herstel van beeld, fotoherstel kan van onschatbare waarde zijn voor veel gebruikers.

Exit mobile version