Stellar Data Recovery Blog

Wat is DLP-beveiliging en bescherming tegen gegevensverlies?

Data Loss Prevention (DLP) is een reeks procedures en technieken die zijn ontworpen om gegevensverlies, wijziging of toegang van gevoelige gegevens door onbevoegde gebruikers te voorkomen. DLP-software categoriseert gereglementeerde, vertrouwelijke en bedrijfskritische gegevens en identificeert schendingen van door bedrijven gespecificeerde voorschriften of binnen een vooraf bepaald beleidspakket.

Om te voorkomen dat eindgebruikers onbedoeld of kwaadwillig gegevens blootleggen die het bedrijf in gevaar kunnen brengen, dwingt DLP correctie af zodra het overtredingen constateert. Dit gebeurt door middel van alarmen, versleuteling en andere beschermende maatregelen. Software en oplossingen voor gegevensverliespreventie bewaken en controleren endpointactiviteiten, filteren gegevensstromen op bedrijfsnetwerken en bewaken gegevens in de cloud.

Waarom is DLP zo belangrijk?

Gegevensverlies kan desastreus zijn voor bedrijven van elke omvang. De grimmige realiteit is dat geen enkel bedrijf immuun is voor gegevensverlies. Volgens het IBM Cost of a Data Breach Report 2021 zijn de wereldwijde gemiddelde kosten van een datalek gestegen van 3,86 miljoen dollar naar 4,24 miljoen dollar in 2021.

DLP-oplossingen zorgen ervoor dat vertrouwelijke/geclassificeerde gegevens in uw bedrijf niet verloren gaan, verkeerd worden behandeld of toegankelijk zijn voor onbevoegden.

Wat zijn de drie verschillende soorten Data Loss Prevention?

Netwerk-DLP-beveiligingsoplossingen bieden meer inzicht in het netwerk van uw bedrijf, zodat u de informatiestroom via het web, e-mail en website kunt bewaken en reguleren. DLP-software helpt u bij de analyse van het netwerkverkeer en de ontwikkeling van een beveiligingsbeleid om het risico van gegevensverlies te beperken en tegelijkertijd de naleving van de regelgeving te garanderen. DLP- software kan specifieke vooraf ingestelde acties ondernemen door beveiligingsvoorschriften af te dwingen, zoals het toestaan, blokkeren, markeren, versleutelen of in quarantaine plaatsen van verdachte activiteiten die tegen de informatiebeveiligingsnormen van uw bedrijf ingaan.

De belangrijkste bedrijfsmiddelen van vandaag zijn endpoints zoals pc’s en laptops. Volgens onderzoek van vArmourheeft 76 procent van de Amerikaanse werknemers ongeoorloofde toegang tot kritieke informatie. DLP-beveiligingsoplossingen voor endpoints houden een oogje in het zeil op de pc’s, servers, laptops en mobiele apparaten die uw bedrijf gebruikt en belangrijke informatie overbrengt en opslaat. Dit helpt beschermen tegen verlies of onbevoegd gebruik van uw gevoelige gegevens.

Cloud Data Loss Protection zorgt ervoor dat bedrijfskritische activiteiten niet verloren gaan, openbaar worden gemaakt of verkeerd worden behandeld nu bedrijven steeds vaker hun bedrijfsgegevens en apps naar een cloudomgeving verplaatsen.

Cloud DLP-oplossingen beschermen de gegevens die u in de cloud opslaat door gevoelige gegevens te versleutelen en ervoor te zorgen dat deze alleen naar die cloudapplicaties worden overgebracht die door uw bedrijf zijn toegestaan. De geavanceerde cloud DLP-oplossingen van tegenwoordig kunnen vertrouwelijk materiaal identificeren, classificeren, verwijderen of wijzigen voordat het naar een cloudomgeving wordt verzonden om uw gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen, kwaadwillende insiders en onbedoelde blootstelling.

Wat zijn de DLP use cases?

Bescherming van persoonlijke informatie

Als uw bedrijf persoonlijk identificeerbare informatie opslaat, bent u onderworpen aan compliance- regels zoals HIPAA (voor PHI) en GDPR (voor gegevens van EU-burgers), die vereisen dat u gevoelige klantgegevens beveiligt. DLP-beveiligingssoftware kan gevoelige gegevens herkennen, categoriseren en labelen en de gebeurtenissen en activiteiten eromheen bewaken. De informatie die nodig is voor nalevingsaudits wordt ook geleverd door rapportagemogelijkheden.

IP-bescherming

Als uw bedrijf beschikt over waardevolle intellectuele eigendom, handelsinformatie of staatsgeheimen, zal het verlies van gegevens u veel kosten. Intellectueel eigendom kan worden gecategoriseerd in gestructureerde en ongestructureerde vormen met behulp van DLP-tools die gebruik maken van op context gebaseerde categorisering. U kunt onbedoeld verlies of diefstal van deze gegevens voorkomen door standaardbeleid en -controles toe te passen.

Zichtbaarheid van gegevens

Met DLP-software kunt u met behulp van een allesomvattende zakelijke DLP-oplossing uw gegevens op endpoints, netwerken en de cloud inzien en volgen. Zo krijgt u inzicht in hoe bepaalde medewerkers binnen uw bedrijf met de gegevens omgaan.

Beste drie toepassingen voor DLP + Bonus!

Deze tool voor preventie van gegevensverlies genaamd Endpoint Protector van CoSoSys kan uw kritieke gegevens vinden, bewaken en beveiligen. Het is een geavanceerde multi-OS methode voor preventie van gegevensverlies. Het garandeert naleving van de regelgeving. De gegevensbeveiligingsoplossing van Endpoint Protector is toegankelijk voor verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, financiën, productie en media.

Het heeft opties voor mobiele apparaten. Dit programma kan een inhoudsinspectie en contextuele scangegevens uitvoeren, waaronder Outlook, Dropbox, Skype, enz. Het is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-apparaten.

Je hebt de keuze om met NinjaOne een back-up van je gegevens te maken in de cloud of op een lokale opslagplaats. Zelfs als u gegevens kwijt bent, kan NinjaOne deze nog herstellen. Daarom is NinjaOne een van de meest effectieve programma’s ter voorkoming van gegevensverlies.

Eindklanten kunnen het gebruiken om de gegevens van werknemers op afstand te beveiligen zonder VPN.

NinjaOne zorgt ervoor dat je na het maken van gegevensback-ups volledig inzicht hebt in al je back- ups. Als er iets niet in positie is, brengt de app je onmiddellijk op de hoogte. Deze software heeft ook volledig aanpasbare retentie-instellingen, waarmee u unieke back-up- en retentiestrategieën kunt ontwerpen voor zowel cloudgebaseerde als lokale back-ups om gegevensverlies te voorkomen.

De DLP-applicatie van Symantec zal uw gevoelige gegevens grondig beschermen. Door deze applicatie te gebruiken, vermindert u zorgen over compliance en datalekken. U heeft volledige toegang tot en controle over uw gegevens. Het controleert voortdurend alle controlepunten op beleidsschendingen en gevaarlijk gebruikersgedrag. De real-time mogelijkheid tot blokkeren, quarantaine en waarschuwen kan het lekken van gegevens stoppen.

Stellar Data Herstel Technicus

Het programma Stellar Data Recovery Technician biedt uitgebreide mogelijkheden voor gegevensherstel voor logisch beschadigde of ontoegankelijke RAID 0-, 5- en 6-systemen. Dit RAID data recovery programma voor Windows vereist geen RAID controller kaart om te functioneren. Het kan virtuele RAID creëren, zoeken naar verwijderde/verloren RAID volumes, en gegevens herstellen van RAW of verloren RAID volumes.

Bovendien maakt het RAID-herstelprogramma gebruik van geavanceerde algoritmen om automatisch patronen te matchen en RAID-instellingen te bepalen. Het kan een mogelijke RAID reconstrueren, zelfs als de specificaties van het RAID-ontwerp onbekend zijn; met andere woorden, het kan uw gegevens herstellen, zelfs als er geen sporen zijn.

Dit is hoe je het aanpakt:

Kosten Data Loss Protection-toepassingen geld?

De meeste DLP-programma’s bieden demo’s om het niveau van hun diensten te tonen. Als u eenmaal hebt vastgesteld dat het aan uw behoeften voldoet, kunt u de premium functies aanschaffen voor ongeveer 100 dollar.

Met deze toepassingen bespaart u meer geld dan u betaalt voor de volledige toepassing vanwege hun beschermingsmogelijkheden, dus het is de moeite waard.

Houd uw gegevens veilig!

Met alle bovenstaande informatie zou u alle potentiële gevaren voor uw gegevens en informatie moeten kennen. Het kan nuttig zijn de toegangsrechten te controleren en de beveiliging van cloud- opslag regelmatig te testen. U moet ook de gegevensoverdracht volgen en de weg analyseren die de gegevens afleggen tot ze hun bestemming bereiken.

De geïntroduceerde toepassingen zullen u helpen bij het proces, maar het is uiteindelijk aan u om eventuele aanvallen op uw gegevens af te weren. Stellar Data Recovery biedt u een tweede kans, zelfs als u uw gegevens verliest en er niet in slaagt ze veilig te stellen. Dus, het verliezen van uw gegevens is niet het einde van de wereld, en Stellar heeft uw rug.

FAQ

Het herbouwen van RAID is essentieel. Stellar RAID Data Recovery software controleert en verifieert de consistentie van de gegevens in de herbouwde RAID-schijf. U hebt geen waarschijnlijke RAID- constructies totdat u de RAID opnieuw opbouwt, op welk punt u verschillende gegevenshersteltechnieken kunt gebruiken om uw gegevens terug te halen.

Stellar Data Recovery Technician ondersteunt meer dan 300 verschillende bestandstypen. U kunt nieuwe bestandstypen toevoegen naast die welke momenteel zijn opgenomen in de Bestandslijst. Om de RAID data recovery procedure gemakkelijker te maken, kunnen gebruikers nieuwe bestandstypen toevoegen of huidige bestandstypen wijzigen met de Add Header optie.

Ja. Stellar Data Recovery software kan gegevens herstellen die verloren zijn gegaan van 4K harde schijven. De tool is compatibel met alle grote merken en typen 4K-schijven.

Exit mobile version